Huidproblemen

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere plekken op je huid, wat een ophoping van pigment is. Ze zijn er heel snel en gemakkelijk, maar het is heel moeilijk om er vanaf te komen.

Hoe ontstaat pigment?

In je huid bevinden zich pigmentcellen, die ook melanocyten worden genoemd. Deze pigmentcellen maken pigment aan. Pigment wordt ook melanine genoemd. Door blootstelling aan zon worden je pigmentcellen actiever. Je cellen gaan meer pigment aanmaken, waardoor je een tintje bruiner wordt.

Een (plaatselijke) verstoring in de aanmaak van melanine maakt dan donkere vlekken in je huid. Deze vlekken lichtbruin tot zwart van kleur zijn en variëren in grootte en vorm.

Sproeten, melasme (zwangerschapsmakser), ouderdomsvlekken en post-inflammatoire vlekken zijn vormen van hyperpigmentatie

Kan ik pigmentvlekken voorkomen?

Om pigment te verminderen of te verwijderen zijn er verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden. Het meeste effect wordt behaald met een kuur van de peelings.

De producten voor het afremmen van nieuwe pigmentvlekken of het verminderen van de pigmentvlekken zijn belangrijk. Daarmee kun jij veel voordeel behalen en het feit dat je meerdere keren per dag het hele jaar door een SPF aanbrengt.

Pigment kan snel zichtbaar zijn, maar even zo moeilijk om te behandelen. Puur omdat er een verstoring in de aanmaak van pigmentcellen.

Welke behandelingen zijn geschikt als je last hebt van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende opties voor een behandelingskuur, maar dit hangt van de oorzaak af en het te behandelen gebied.

Behandelingen tegen pigmentvlekken:

SkinPen, medische microneedling

Met het starten van een SkinPen kuur ga jij je huid op een effectieve manier verbeteren en dat met een minimale hersteltijd en een mooi resultaat. 

Peelings

Een peeling zet jouw huid aan het werk met als resultaat een stralende en egalere huid.  Door het gebruik van verschillende fruitzuren kan er gewerkt op verschillende huidaandoeningen.

camouflagetherapie

Met het inzetten van een camouflagetherapie worden huidaandoeningen met kleurafwijking gecamoufleerd oftewel tijdelijk verborgen.