Huidproblemen

Huid­veroudering

 

Naarmate je ouder wordt, verandert je huid. Je huid voelt droger aan, wordt dunner en kwetsbaarder. Daarbij zijn er misschien storende plekjes, die je niet blij maken.

Hoe ontstaat huid­veroudering?

Helaas kun je tegen het ouder worden niks doen. Doordat je huid slapper, dunner en kwetsbaarder  wordt, verliest het elasticiteit, waardoor je huid verslapt raakt. Je huid maakt minder lipiden (talg) aan, waardoor je een droge huid krijgt. Dit is een natuurlijk proces. Soms gaat huidveroudering sneller door factoren van buitenaf, zoals de zon en roken. De zon is voor 80 – 90 % de veroorzaker van huidveroudering. 

Roken zorgt voor een verminderde bloedvoorziening en dat werkt nadelig op de bloedvoorziening in je aders. Je bloedvaten vernauwen waardoor je huid niet de juiste stoffen krijgt, maar ook een zuurstoftekort heeft. Het breekt de aanmaak van collageen en elastine af, waardoor rimpels ontstaan.

Zijn er behandelingen en producten die geschikt zijn om in te zetten bij huid­veroudering?

Ja, die zijn er en werken op het stimuleren van huidvernieuwing op celniveau. Door de fibroblasten aan het werk te zetten, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Collageen en elastine zorgen weer voor volume en stevigheid van je huid.

behandel­traject in kuurverband

Daarnaast is het inzetten van behandeltraject in kuurverband een hele fijne voor je huid. De SkinPen werkt namelijk door vernieuwing van de huid in de diepte. Hierdoor blijft je huid tijdens een kuur en zeker nog lange tijd na je kuur de aanmaak van collageen en elastine stimuleren.

In combinatie met een C-tetra serum, dagcrème met SPF en een retinal of r-Retinoate ga jij voor het allerbeste resultaat voor je huid

Behandelingen die een mooi resultaat geven bij een verouderde huid:

SkinPen, medische microneedling

Met het starten van een SkinPen kuur ga jij je huid op een effectieve manier verbeteren en dat met een minimale hersteltijd en een mooi resultaat. 

Peelings

Een peeling zet jouw huid aan het werk met als resultaat een stralende en egalere huid.  Door het gebruik van verschillende fruitzuren kan er gewerkt op verschillende huidaandoeningen.

Cosmetische huidverbeterende facials

Met de cosmetische huidverbeterende facials ervaar jij een verbetering in je huid en kom jij heerlijk tot rust.