Huidproblemen

Acne of onzuiver­heden

Wil jij van je acne af? Ik kan je daarbij helpen!

Acne is een 1 van de meest voorkomende en zo ook een vervelende huidaandoening, wat zich uit in puistjes en onzuiverheden in het gelaat, rug of hals. Iedereen kent onzuiverheden in de vorm van een puistje, pukkel of mee-eters. Maar bij een huid die uit balans is en daardoor een vette/gecombineerde huid wordt, is nog vervelender. Het blijft niet bij enkele puistje of pukkeltje, maar het worden er meer.

Er zijn diverse acne-behandelingen die ingezet kunnen worden. De inzet is het verbeteren van je huidconditie en het aanpakken van de oorzaak, zodat je controle krijgt op je acne.  

Wat gebeurt er met je huid als je last hebt van acne?

Bij acne wordt er een teveel aan talg aangemaakt in je talgklieren. De talgklieren bevinden zich in je huid en zijn bijna overal op je lichaam. Door verschillende oorzaken raken je talgklieren verstopt. Ze zitten dan vol met talg, huidschilfers, vetzuren en bacteriën. Deze verstoppingen veroorzaken dan ontstekingen in je huid. 

Daarbij is acne ook een veelvoorkomende aandoening voor alle leeftijden. Het is niet meer alleen in je tienerjaren dat je met acne kampt. Ook in andere leeftijdsgroepen speelt acne een vervelende rol. Dit kan met allerlei oorzaken te maken hebben.  

 

Wat doet acne met je?

Buiten dat het vervelend en zichtbaar is, kunnen sommige plekken ook pijnlijk zijn door de ontstekingen. Maar het maakt je misschien onzeker en dat is niet fijn. Je gaat niet zonder make-up de deur uit.  

Maar het meest hoor ik toch, dat ze er wanhopig van worden. Omdat ze eigenlijk alles hebben gedaan om de acne te verminderen of tegen te gaan. En niks heeft tot dan toe geholpen.  

Hoe kom ik van acne af?

Acne is een aandoening die veel aandacht vraagt en ook van jou. En daarbij ook geduld. Als wij samen gaan werken om jouw huid te verbeteren, zul jij resultaat zien. 

Een behandeling samenstellen die ingezet gaat worden om jouw acne tegen te gaan of te verminderen is maatwerk. Daarom is de intake een belangrijk onderdeel van alles.  

Behandelingen tegen acne:

Acne therapie

Ik ga je helpen door mijn kennis in te zetten zodat het op de juiste manier wordt behandeld. Door de juiste aanpak van je acne zal het verminderen en met als doel om het onder controle te krijgen en te houden.  Door het onder controle te krijgen voorkom je acne-littekens en huidverkleuringen. En hierdoor ga jij je lekkerder in je vel voelen.  

Veelgestelde vragen

Gebruik de juiste producten. Veelal is de insteek van je producten wel goed, maar een kleine aanpassing in je routine brengt vaak zoveel meer resultaat.

Ongeacht je huidaandoening of je huid is het sowieso goed om je huid met regelmaat een behandeling te laten ondergaan. Je huid wordt dan goed onderhanden genomen waardoor het extra aandacht krijgt en een flinke boost ontvangt.

Ja, dat kan kloppen, maar maak je geen zorgen. Acne is een huidaandoening die goed te behandelen is. Maar realiseer wel dat er nog onrust in de diepegelegen lagen zitten en dat het behandelen acne, net zoals alle andere huidaandoeningen, geduld vraagt en consequent blijft in het verzorgen van je huid.

Het is mogelijk dat je behandeling vergoed wordt vanuit je zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering en de polisvoorwaarden daarvan. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.