Medische huidbehandelingen

Elektrisch ontharen

Heb jij last van ongewenste haargroei of overbeharing? En ben je benieuwd of elektrisch ontharen een optie voor jou is? Plan dan nu je vrijblijvend consult.

Beste klant,
Op dit moment is er een klantenstop voor het elektrisch ontharen. Er is een wachtlijst waarop jij je kan aanmelden. Zodra er ruimte is, neem ik contact met je op. Laat dan je naam, e-mailadres en telefoonnummer achter.

Met vriendelijke groeten,

Lilian | PUUR, huidverbetering

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is het verwijderen van storende haren. Alle haarkleuren, blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd.

Er wordt een dun en steriel naaldje in de haarschacht geschoven om zo een stroomstootje het haarzakje en de omgeving daarvan te vernietigen. Er worden dan geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Voor wie is elektrisch ontharen geschikt?

Het geschikt om de storende haren in je gelaat te verwijderen, die donker, blond, grijs of rossig zijn, maar denk ook aan die enkele haartjes die je hebt op je wang, kin of bovenlip.

Wat zijn de voordelen van elektrisch ontharen?

Het voordeel van het elektrisch ontharen is dat alle haartypen te behandelen is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 

Dat hangt af van het te behandelen gebied, de aantal haren en het haartype. Er zijn zeker meerdere behandelingen nodig, omdat haren verschillende haargroeifases heeft. En helaas bevinden de haren niet altijd in dezelfde haargroeifase.

Tijdens je consult zal er een indicatie worden gegeven van het aantal behandelingen.

Nazorg

Na je behandeling kan je huid rood en een lichte zwelling laten zien. Dit zakt na een aantal uren af. Mocht je korstjes krijgen, dan is het van belang dat je deze met rust laat en kom er niet aan, zodat dit zijn natuurlijke verloop heeft. Krabben geeft namelijk beschadigingen aan de huid.

Je huid is door de behandeling gevoelig voor de zon. Mijd daarom de zon en zorg dat je een goede zonbeschermer gebruikt met een factor 30.

Veelgestelde vragen

Als tussendoor de haren worden verwijderd door te harsen of epileren, dan is het mogelijk dat je het haarzakje hebt verwijderd. Doordat deze geen stroomstootje heeft gehad, zal deze opnieuw gevoed worden en dus weer terugkomen.

De behandeling is niet geheel pijnvrij. Het apparaat is in te stellen en daarbij wordt er rekening gehouden dat het voor jou goed te doen is. Mocht het zo voorkomen dat het niet fijn is, dan is een aanpassing in de sterkte een goede oplossing.

Het is mogelijk dat je behandeling vergoed wordt vanuit je zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering en de polisvoorwaarden daarvan. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.