Medische huidverbetering

Peelings

Een peeling zet jouw huid aan het werk met als resultaat een stralende en egalere huid. Door het gebruik van verschillende fruitzuren kan er gewerkt op verschillende huidaandoeningen. De overeenkomst die er is tussen deze verschillende fruitzuren is dat ze jouw huid aanzetten tot celvernieuwing, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De zuren verweken de dode huidcellen, waardoor deze versneld zullen afschilferen en verdwijnen. 

Je huid krijgt hierdoor de kans om nieuwe gezonden cellen aan te maken met als resultaat een stralende en egale huid. 

Heb jij last van:

Lees dan zeker verder, want een peelingkuur is goede oplossing hiervoor.

Wat is een peeling?

Met een peeling worden je dode huidcellen verwijderd, waardoor de opname van werkstoffen zullen verbeteren en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Je huid zal een frissere en egalere uitstraling krijgen. 

Een peeling is eenvoudig en doeltreffend Het veroorzaakt een gecontroleerde vernieuwing van je huidcellen en van je diepere huidlagen. 

Welke peeling past er bij jou huid?

Medik8 heeft verschillende fruitzuren waarmee er unieke combinaties samengesteld kunnen worden. Elke fruitzuur heeft zijn eigen specifieke werking. 

Om te bepalen welke peeling geschikt is voor jouw huid, wordt er een intake afgenomen. Jij kan aangeven wat jouw huidwensen zijn, waar jij aan wilt gaan werken en wat jouw verwachtingen zijn. Ik laat mijn kennis hierop los en dat advies bespreken wij dan samen. 

VOORBEREIDEN OP EEN PEELINGKUUR:

Ter voorbereiding op je peelingkuur start je 2 weken voor je kuur met de thuisproducten. Dit kun je zien als een warming-up van je huid voordat er daadwerkelijk gestart wordt met je peelingkuur. 

 

Tijdens je peelingkuur is het vermijden van de zon heel belangrijk. De zon kan schade toebrengen aan je huid. Het is sowieso belangrijk om elke dag een zonnebrandproduct te gebruiken. 

Voor een optimaal resultaat adviseer ik je een kuur van 6 behandelingen aan, die je met een interval van elke 2 weken ondergaat. Na een kuur gaat dit over in een onderhoudskuur, waarbij je elke 4 – 6 weken komt voor een peeling. 

Het opvolgen van de nazorgadviezen is belangrijk. Je huid krijgt bij elke peeling behandeling een flinke boost, waarbij je huid gevoelig, strak, rood, ietwat gezwollen en warm kan aanvoelen. Mogelijk ga je iets vervellen, maar zorg er voor dat je dit natuurlijk laat vervellen en niet gaat krabben, scrubben of andere producten gebruiken dan is geadviseerd. 

puur

Voordelen van de peeling

Stappenplan

Intake & voorbereiding peelings

Het intakegesprek is het net zo belangrijk als de volgende stappen. Tijdens de intake kun jij aangeven wat je huidwensen zijn, waar je aan wilt gaan werken en wat jouw verwachtingen zijn. Door mijn kennis zal ik je adviseren welke voorbereiding je huid nodig heeft voor een peeling en welke peelings geschikt voor je zijn. 

1.

intake
Huidverbetering

2.

De peeling

Na een voorbereiding van 2 weken met je thuisproducten onderga jij je eerste peeling. Je huid wordt grondig gereinigd en ontvet, zodat je peeling aangebracht kan worden. De peeling kan licht prikkelen of een beetje warm aanvoelen. Het fijne aan Medik8 peelings is dat ze werken met het time-release technologie. Met andere woorden het gevoel van licht prikkelen of het warm aanvoelen verdwijnt naar een paar minuten. 

Na verloop van tijd wordt de peeling geneutraliseerd. Dit wil zeggen dat de werking van de zuren worden stopgezet en er gestart wordt met het aanbrengen van een masker. En aansluitend worden er huidverzorgende producten aangebracht. 

Nazorg

Voor een goed resultaat en hersteld is het van belang om het advies goed op te volgen wat betreft je producten voor thuisgebruik. 

Je huid zal de eerste 24 uur strak en warm aanvoelen, en zelfs misschien iets rood kleuren. Binnen 3 dagen kan je huid gaan vervellen. Laat dit natuurlijk zijn gang gaan en zit hier niet aan. 

Je huid is na een peeling gevoelig voor de zon. Breng altijd een SPF-bescherming aan en vermijd blootstelling aan de zon. 

Voor de eerste dagen/week geldt, vermijd intensief sport of het bezoeken van een sauna/zwembad. 

De eerste 4 dagen na je peeling gebruik je geen make-up. 

Na een week mag je weer starten met de producten zoals je geadviseerd wordt. 

3.

medik8

Veelgestelde vragen

Met een peeling worden je dode huidcellen verwijderd, waardoor de opname van werkstoffen zullen verbeteren en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Je huid zal een frissere en egalere uitstraling krijgen. 

Na de peeling krijg je producten mee voor nazorg van je huid. Hiermee herstelt je huid en help jij ook mee voor een optimaal resultaat. Het gebruik van de juiste thuisproducten zal zorgen voor een ondersteuning in het resultaat op de langere termijn. 

Na een kuur aan peelings wordt er een onderhoud geadviseerd van een peeling of een huidverbeterende behandeling, maar dat wordt ook besproken tijdens de intake. 

Soms kan een peeling ingezet voor acne of acne-littekens worden vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering en polisvoorwaarden. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.  

Krijg je na de peeling een reactie in de vorm van onzuiverheden, puistjes en pukkeltjes. Dit is een normale reactie. In de diepere huidlagen zijn nog huidcellen die onrust in zich hebben. Door de peeling komen deze versneld naar boven en ook daarmee de onrust. Gun je huid de tijd om te herstellen en te vernieuwen. 

  • Op een zongebruinde huid
  • Kom je net terug van vakantie of ga je zeer binnenkort op vakantie
  • Bij het aanwezig zijn van een koortslip
  • Ben je zwanger? Geef dit vooraf aan, want er zijn buiten de peelings om ook andere behandelingen of producten die niet gebruikt mogen worden tijdens een zwangerschap of het geven van borstvoeding.