Huidproblemen

Doffe en grauwe huid

Een doffe en grauwe huid kan iedereen overkomen. Je huid oogt vermoeid, heeft een grauwe teint, waardoor je niet kan stralen.

Hoe ontstaat een doffe en grauwe huid?

Er zijn verschillende oorzaken die zorgen dat je huid dof, futloos en grauw eruit kan zien. Je ziet er bleekjes uit en mist die gezonde huidteint. Overmatig blootstelling aan de zon, ouder worden, roken, stress en niet de juiste producten gebruiken zijn die factoren die zorgen voor die dofheid, futloze en grauwe huid.

Door onvoldoende beschermd of zelfs onbeschermd de zon in te gaan, zal dit huidveroudering veroorzaken en je huid zal vocht verliezen. De zon is voor 80 – 90 % de veroorzaker van huidveroudering.

Lijdt stress tot een doffe en grauwe huid?

Je huid heeft vele functies die automatisch gaan, zoals de celvernieuwing, remming op de aanmaak van pigment, bescherming van je huidbarrière. En zo zijn er nog een aantal op te noemen. Na je 30e heeft je huid hulp nodig. Het verwijderen van dode huidcellen is er bijvoorbeeld eentje van, zodat de nieuwe huidellen de ruimte krijgt om je huid te laten stralen.

Stress heeft op veel lichaamsprocessen geen goede uitwerking. Langdurig en veel ongezonde spanning laat dit ook zien in je huid. Het vertraagt de celvernieuwing, dus de aanmaak van collageen en elastine voor volume en stevigheid. De aanmaak van hydratatie en het soepel houden van de huid zal ook stagneren.

Hoe krijg ik een stralende huid?

Met de juiste behandelingen en producten voor thuisgebruik gaat jouw huid weer stralen. Om te bepalen wat jouw huidtype is en wat je huidbehoefte is, zal er een intake met een huidscan worden afgenomen. Hier komt dan voor jou een uniek en passend huidadvies uit, welke ik met je doorspreek.

Behandelingen die een mooi resultaat geven bij een doffe en grauwe huid:

SkinPen, medische microneedling

Met het starten van een SkinPen kuur ga jij je huid op een effectieve manier verbeteren en dat met een minimale hersteltijd en een mooi resultaat. 

Peelings

Een peeling zet jouw huid aan het werk met als resultaat een stralende en egalere huid.  Door het gebruik van verschillende fruitzuren kan er gewerkt op verschillende huidaandoeningen.

Cosmetische huidverbeterende facials

Met de cosmetische huidverbeterende facials ervaar jij een verbetering in je huid en kom jij heerlijk tot rust.

Producten tegen een doffe huid

Voor een doffe en grauwe huid zijn er altijd producten die zorgen voor een mooie stralende huid. Zo kan jij thuis ook al werken aan het verbeteren van je huid. Voor het verwijderen van de dode huidcellen zou jij de press & glow in kunnen zetten, zodat de nieuwe cellen de ruimte krijgen om te werken aan jouw huid.

De C-tetra is een serum wat ook werkt op een egale huidtint, maar zorgt ook voor de aanmaak van collageen en elastine.