Huidproblemen
Elektrisch ontharen is een effectieve methode om ongewenst haargroei in het gezicht permanent te verwijderen. Daarbij wordt het toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht. En dat heeft elektrisch ontharen, ook elektrisch epilatie genoemd, voor op een laserapparaat.
Het gebied waar elektrisch onthaard kan worden zijn kin, bovenlip, wangen, kaaklijn en hals.
Een dun naaldje gaat via de haarschacht naar het haarzakje, waar het korte stroomstootjes warmte afgeeft aan het haarzakje. Hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan er geen nieuwe haar komen. Hierbij de aantekening dat de haargroei 3 verschillende fase kent, is de meest effectieve fase is de anagene fase (groeifase van de haar). Met 1 behandeling ben je niet van je ongewenste haargroei af.
De behandeltijd is 15 minuten, eventueel 30 minuten. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid haren.
De hoeveelheid behandelingen die je nodig bent, is ook afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid haren. Tijdens de intake zal daarvan een indicatie worden gegeven. De eerste 8 weken zullen de behandelingen wekelijks zijn. Na deze periode zal er een evaluatie zijn, zodat de behandelfrequentie eventueel wordt aangepast. Het is een intensief proces, die van jou als client geduld gevraagd wordt.
Tussentijds zelf epileren of harsen dat mag niet. Bij elektrisch ontharen krijgt het haarzakje kleine stroomstootjes waarmee het haarzakje vernietigd wordt.
Er wordt een dun en steriel naaldje in de haarschacht geschoven om zo een stroomstootje het haarzakje en de omgeving daarvan te vernietigen.
De haartjes worden verwijderd door een dun naaldje langs de haarschacht naar het haarzakje te brengen. Doordat er een stroomstootje wordt gegeven aan het haarzakje, wordt deze vernietigd. De haar krijgt dan geen voeding meer, waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.
De gevoeligheid hangt af van de locatie van het te behandelen gebied. Het voelt als kleine, korte, warme prikjes, die over het algemeen goed te verdragen zijn. Het voordeel is dat de instellingen altijd handmatig aan te passen zijn.
In sommige gevallen kan deze behandeling in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit je zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering en polisvoorwaarden. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.