Huidproblemen

Littekens

Heb jij last van littekens? En zou jij willen dat ze minder zichtbaar worden en minder aanwezig zijn? Dat kan! Door de nieuwe technieken zijn er mooie resultaten te behalen bij het verminderen van littekens.

Hoe ontstaan littekens?

Een litteken ontstaat doordat je huid tot in de diepergelegen huidlaag beschadigd is geweest. Het littekenweefsel wat tijdens het genezingsproces wordt aangemaakt, zal afwijken in structuur van je huid. Het voelt harder aan en heeft een lichte of donkere kleur dan je huid. Een huid is niet in staat o een volledig nieuw huid aan te laten groeien.

Of er na een beschadigding aan je huid een litteken gevormd wordt, hangt af van de grootte van de beschadiging van de huid, de diepte van de huid en het herstellen van je huid.

Welke behandelingen zijn er mogelijk voor het verminderen van een litteken?

De opzet van de behandeling is om het litteken soepelere te maken, zodat de doorbloeding verbetert. Een litteken heeft geen juiste doorbloeding meer en daardoor stagneert de aanmaak van collageen en elastine. Deze beiden samen zorgen voor stevigheid en volume van de huid.

Hoe krijg ik een stralende huid?

Er zijn verschillende behandelingen die zorgen voor een verbetering en versoepeling van je huidconditie. Het verbeteren van welke indicatie is maatwerk en er wordt altijd gekeken naar het mooiste resultaat. Een intake is dan ook belangrijk voor het bepalen van welke behandelingen geschikt zijn voor jouw huid. Littekens zijn lastig en daardoor wordt er een kuur aan behandelingen ingezet.

Behandelingen tegen littekens:

SkinPen, medische microneedling

Met het starten van een SkinPen kuur ga jij je huid op een effectieve manier verbeteren en dat met een minimale hersteltijd en een mooi resultaat. 

Peelings

Een peeling zet jouw huid aan het werk met als resultaat een stralende en egalere huid.  Door het gebruik van verschillende fruitzuren kan er gewerkt op verschillende huidaandoeningen.

camouflagetherapie

Met het inzetten van een camouflagetherapie worden huidaandoeningen met kleurafwijking gecamoufleerd oftewel tijdelijk verborgen.