Medische huidbehandelingen

Microneedling

De SkinPen is het eerste medische microneedling systeem ter wereld dat een FDA goedkeuring heeft en een klinisch bewezen veiligheid en effectiviteit kan garanderen.  Indicaties zoals (acne)littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuren, huidverslapping en fijne lijntjes kunnen zeer effectief behandeld worden. Door de huid in de diepte te vernieuwen, zonder oppervlakkige schade aan te richten met een minimale hersteltijd, maakt dit tot een van de meest geboekte behandelingen. 

Met het starten van een SkinPen kuur ga jij je huid op een effectieve manier verbeteren en dat met een minimale hersteltijd en een mooi resultaat.  

Hoe werkt de SkinPen, medische microneedling?

Door middel van kleine, steriele naaldjes worden zuivere microkanaaltjes in de huid gemaakt, waardoor het huideigen wondgenezingsproces wordt aangezet. Hiermee wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid.

Het resultaat: de huid wordt steviger en voller. En de huidteint egaler, frisser en stralender!

GOOD TO KNOW

Iets wat uitzonderlijk is voor een celvernieuwende behandeling, is dat de SkinPen het hele jaar door uitgevoerd kan worden. Dus ook in de zomer!

In tegenstelling tot andere intensievere en celvernieuwende behandelingen is dat de Skinpen niet de huid lichtgevoelig maakt.

Natuurlijk blijft een goede SPF belangrijk om de huid te beschermen. Het grote voordeel is dat een SkinPen-kuur een langdurig resultaat heeft met een relatief korte downtime. Je huid blijft na een kuur tot een jaar nieuw collageen en elastine aanmaken.

Voor wie is de SkinPen geschikt?

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen.  

Wat zijn de voordelen van de SkinPen?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

puur

Voorbereiden op de SkinPen kuur

Bij gebruik van producten met actieve ingredienten, zoals vitamine C, vitamine A en andere fruitzuren is het advies om 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen te stoppen met deze producten.

Met de Skinpen kan er tot dichtbij de ogen behandeld worden. Draag geen (oog)make-up naar de afspraak.

Een zongebrande huid kan behandeld worden met de SkinPen, maar een zonverbrande huid kan niet behandeld worden.

Na de microneedling behandeling:

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie waarop gewerkt is) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een kort herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen.  

+ Nazorg SkinPen kuur