Medische huidbehandelingen

Camouflage therapie 

Met het inzetten van een camouflagetherapie worden huidaandoeningen met kleurafwijking gecamoufleerd oftewel tijdelijk verborgen. Hiervoor zijn speciale producten ontwikkeld, die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn.

Hoe ziet een camouflage behandeling eruit?

Samen gaan wij kijken welke kleuren geschikt zijn voor jouw huid. Het is de bedoeling dat de gekozen kleur meeblend met jouw eigen huid.

Tijdens deze afspraak ontvang jij ook een uitleg hoe je de producten zelf kunt aanbrengen. De producten zijn fijn in gebruik en het is goed om te weten hoe je dit aanbrengt, maar ook hoe je verwijderd van je huid. Doordat je met deze camouflage kunt zwemmen of sporten is het goed gefixeerd op je huid en heb je een speciale manier van reinigen van je huid.

Voor wie is de camouflage-therapie geschikt?

De camouflage-therapie is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen.   

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Als de juiste kleuren gevonden zijn, dan kun je voorlopig voorruit. Alleen bij de wisseling van seizoenen en dan met name van de zomer naar de winter, zal er een kleine aanpassing nodig zijn in de kleurstelling.

Zorgverzekering

Het is mogelijk dat je behandeling vergoed wordt vanuit je zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw zorgverzekering en de polisvoorwaarden daarvan. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.

Tips voor het mooiste resultaat

Om de camouflage tot zijn recht te laten komen, is een goed verzorgde huid als ondergrond heel belangrijk. Op een huid die een vochttekort heeft, zal het camouflage-product niet goed uitkomen.

Het is van belang dat je een juiste routine van je huidverzorging hebt. Kies altijd voor een tint lichter dan je eigen natuurlijke huidtint. Hiermee kunt je schaduwplekken op je gezicht verbloemen. Om de aandacht te verleggen van je aandoening is juist een ander gedeelte van je gelaat te accenturen.