Reinig jij je huid 2-maal daags? Niet te snel antwoord geven, want een betere vraag is of jij je huid reinigt met een gezichtsreiniger afgestemd op je huidtype en huidbehoefte of gebruik jij hiervoor water en zeep?

Als je op de eerste vraag ja kunt antwoorden, dan maak je mij al blij. Want een reiniging is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Een goed gereinigde huid neemt de werkzame stoffen, die in een masker, serums of crème zitten beter op. Wat allemaal weer ten goede komt van je huid. 

Maar wat is dan een goed gereinigde huid? Want reinigen met zeep en water is toch ook oke? Helaas voor degene die op deze manier hun gezicht reinigen, maar je pH waarde (zuurgraad van je huid) verandert, je huidbarrière wordt aangetast en niet weer hersteld, waardoor je huid meer toegankelijk is voor het aanmaken van onzuiverheden. En dat is iets wat je niet wilt. 

Met een reinigingsproduct, afgestemd op je huid en huidbehoefte, behaal je in een korte tijd een mooi resultaat. Je pH waarde blijft ongewijzigd, je huidbarrière wordt versterkt en werkzame stoffen kunnen goed hun werk doen. 

Reinigen van je huid dat gaat het allerbeste met je handen. Breng wat reiningsproduct aan in je handen en verdeel dit over je gezicht. Maak je vingertoppen een beetje nat en masseer dit lekker in. Voordeel van het inmasseren is dat je je doorbloeding ook nog eens activeert. Met lauwwarm water spoel je het reinigingsproduct van je gezicht en dep je met een schoon washandje of compresdoek je gezicht droog.  Gebruik voor het afspoelen geen warm water, want dan droogt je huid weer uit. 

Het gebruik van watjes is alleen voor het verwijderen van je oogmake up en dan ook voor elk oog een schoon watje. Je wil natuurlijk niet het vuil van het ene oog op het andere oog smeren.

Er is een grote keuze aan reinigingsproducten. De producten op oliebasis zijn geschikt voor ieder huidtype, maar er zijn ook schuimreinigers, crème-reinigers of gel-reinigers. Voor elk huidtype/behoefte is er een goede reiniger. Wil jij weten of jij de juiste reiniger gebruikt? Of welke geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met me op. 

Groeten Lilian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *