Welnee! Dat is niet vermoeiend. Dat doe je met je ogen dicht. 

Vanaf je 25e huid begint je huid te veranderen, maar daarnaast zijn er ook factoren van buitenaf die “meewerken” aan huidveroudering. Maar wat is zichtbare huidveroudering? Je huid wordt droger, dunner en fragieler. Hierdoor ontstaan er fijne lijntjes en rimpels . Maar ook de stevigheid en de elasticiteit neemt af.  

Wist je dat de zon voor 80-90% bijdraagt aan huidveroudering? Terwijl de zon ook zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Maar echt de zon is de grootste boosdoener van huidveroudering. 

Niet de leukste opsomming, maar wel de realiteit. 

Uiteindelijk heb je dit allemaal zelf in de hand. Als je nog niet elke dag een SPF gebruikt, start dan morgen gelijk. Bijvoorbeeld de Advanced day total protect kan je daarbij heel goed helpen. Het is ook in staat om de huid te beschermen tegen infrarode stralen, die ook de voorraden aan collageen kunnen afbreken. En beschermt daarnaast ook tegen blauwlicht van je tablet, telefoon of andere schermen. 

Maar de vraag was of anti-aging vermoeiend was? En daar komt nu het antwoord op. 

Stap 1

Reinig je huid in de avond. Bij voorkeur 2-maal want dan is je huid echt helemaal schoon en clean om de werkzame stoffen van je serum en nachtcreme op te nemen. 

Stap 2

Gebruik een vitamine A voor de nacht. Dit is zo belangrijk voor de huid, want deze krachtige werkstof vernieuwt niet alleen de huid, maar werkt op zoveel meer vlakken:

– het bestrijdt de fijne lijntjes en rimpels

– het vermindert zichtbare acne

– zorgt voor een heldere, egale huid

– werkt antibacterieel

– gaat huidveroudering tegen

– voor ieder huidtype

De crystal retinal is bij uitstek een heel fijn product om anti-aging aan het werk te gaan. Vitamine A is een product dat opbouw in gebruik nodig heeft. Je start daardoor met een lage sterkte om je huid te laten wennen en bij aanschaf van een nieuw tube dan kun je voor een wat sterkere vitamine A gaan. Let wel, als de sterkte die je gebruikte, goed bevalt, verander dan zeker niet. Voor overleg of advies kun je mij altijd even appen of bellen. 

Voor degene die een gevoeligheid hebben voor vitamine A, zwanger zijn of borstvoeding geven, wees niet getreurd! Ook jij kan werken aan huidverbetering, want speciaal voor jou is de Bakuchiol peptides ontwikkeld. Een natuurlijk plantaardig alternatief voor vitamine A dat de aanmaak van collageen stimuleert en de hydratatie van de huid verbetert. 

Stap 3  

De laatste stap van je avond routine….. het aanbrengen van de nachtcreme over de vitamine A. Een voedende en herstellende nachtcreme is een must! Je bent klaar voor een heerlijke nachtrust en je producten gaan nu lekker aan het werk. 

Deze routine kost je nog geen 10 minuten!

Slaap lekker!

Maar ben je inmiddels toe aan een nieuwe stap in je avondverzorging van de huid? Dan is de Sleep Glycolic next level. Tweemaal per week laat je je huid tijdens je slaap zachtjes peelen. Bij het wakker worden heb je een stralende huid met een verfijnde huidtextuur en een gezondere huidbarriere. 

Groeten Lilian, specialist in huidverbetering bij Puur Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *